Jort en Frannie op reis!

Terug in Thailand.

We zijn weer in Thailand. We zijn minder lang in Laos gebleven dan gepland was. Vanaf Savannakhet zijn we met de locale bus naar Pakse gegaan. Wat een rit was dat! We zijn ontzettend vaak gestopt. Mensen erin, mensen eruit... Twee keer kwam er ineens een hoorde met vrouwen de bus in om eten te verkopen. Het eten zat op stokjes, wat het was zijn we niet achter gekomen, we hebben het maar niet geprobeerd... Op de helft van de rit kwam er een man naast ons zitten met een net waar allemaal kakkerlakken (?) of sprinkhanen (?) inzaten. Ze maakten in ieder geval een vreemd geluid. Na zes uur rijden en 200 km verder kwamen we in Pakse aan.

De dag erna hebben we een tocht gemaakt naar het bolaven plateau, zo wordt een streek genoemd boven Pakse. Hebben daar theeplantages gezien. Het staat ook vooral bekend om de koffieplantages, maarde bonenwaren nu niet in de groei. Deze bonen gebruiken ze veel in Australie. We hebben mooie watervallen gezien en hebben weer een jungletocht gemaakt. We worden nog ervaren junglelopers! Omdat er verder niet veel te doen was in Pakse zijn we nog verder naar het zuiden gegaan naar de 4000 eilanden. Dit was ontzettend mooi, maar ook heel erg toeristisch.

Helaas hebben we ook een mindere kant van reizen ontdekt, onze portemonnee is namelijk gestolen. En ja.. met onze bankpassen erin. Gelukkig hebben we onze creditcards nog. We kunnen dus gewoon verder, maar balen er wel ontzettend van.

Vanuit de 4000 eilanden zijn we de grens overgegaan naar Thailand. Bij de 'departure' van Laos moesten we onze paspoorten laten zien. Toen zeiden ze dat we moesten betalen, dus wij: waarom? Overtime was het enige wat ze zeiden, dus wij: neehoor zijn op tijd het land uit (wat ook zo was) maar ze bleven overtime herhalen (met onze paspoorten in hun hand) Dus moesten wel betalen, was twee euro, maar toch...

Nu weer in Thailand, en wat een verschil direct, de wegen zijn beter, de mensen zijn vriendelijker. En het is hier allemaal minder primitief. In Laos hebben we een leuke tijd gehad. Maar hebben ook weer zin om verder te gaan. Waarheen, dat horen jullie nog!

NLS

Ha Jort en Fran,

Suk zou het leuk vinden als jullie een dagje langs komen aangezien zij nu ook in Thailand zit? Laat even weten of je dat wilt, ik heb haar telefoonnr gemaild, je kunt dus gewoon vanuit de telfooncel bellen.

GRT NLS

Larry en Guusje

Hallo avonturiers. Nog steeds leuk om jullie verhalen te lezen. Elk verhaal print ik en lever ik af bij oma, dus die geniet ook mee. Tijd trouwens om je alvast van harte te feliciteren Jort, natuurlijk ook van oma en opa. Ik hoop dat er nog rek in de creditcard zit en dat jullie er een bijzondere dag van kunnen maken.

Groetjes en veel plezier

Olga

Hoeveel uur ben je nu eerder jarig Jort? Voor ons ben je dat morgen pas, maar we feliciteren je nu al! Mooi dat we dat op deze manier kunnen doen. Frannie ook van harte met je Jort. Ga gewoon door met al het moois te bekijken wat er op jullie weg komt. Veel lieve groeten,
Olga en Jan

Papadopulos

VAN HARTE

Sonja

Jort, van harte! Ik denk dat je verjaardag al voorbij is daar, maar toch..
Een bijzondere verjaardag denk ik, zo met z`n tweetjes.
Nog ontzettend veel plezier.
Liefs Cor en Sonja

Daan

Apie in de thaise-bush-bush.....Gefeliciteerd met je birthdayssss. Geniet/zuip/lach en dans je broek eraf!

Tim & Michelle

Jort, nog van harte gefeliciteerd!!!
We hopen dat jullie er weer een mooie verjaardag van gemaakt hebben!!
Leuk verhaal weer, wel behoorlijk lange busritten trouwens zeg!! en wel heel erg zuur van de gestolen portemonnee!!!
We hopen dat jullie desondanks lekker verder kunnen genieten van jullie heerlijke reis!!
En we worden ook al erg nieuwsgierig naar de foto's!

groetjes tim en michelle